Merellinen perunasalaatti, kesäkuun resepti

Kesäkuun resepti on raikas merellinen perunasalaatti. Sopii hyvin kesän juhliin ja myös ruokaisaksi lounassalaatiksi. Reseptin laati Rasekon ammattiopiston opettaja Tuija Tähti Raisiosta.

Merellinen perunasalaatti
Tulosta
100 ann. a´90 gr
100 ann. a´90 gr
Merellinen perunasalaatti
Tulosta
100 ann. a´90 gr
100 ann. a´90 gr
Ainesosat
  • 3,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 1,200 kg Katkarapuja isoja, pakaste
  • 0,900 kg Lämminsavustettua kirjolohta
  • 0,600 kg Herne, pakaste
  • 0,060 kg Tilli, tuore
Kastike
  • 1,050 kg Majoneesia
  • 1,050 kg Kermaviiliä
  • 0,210 kg Chilikastiketta
  • 0,150 kg Tomaattisosetta
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,006 kg Sokeria
  • 0,006 kg Rouhittua mustapippuria
Raaka-ainelaskuri: ann. a´90 gr
Ohjeet
  1. Sulata ja valuta pakastekatkaravut
  2. Kuumenna ja jäähdytä pakasteherneet
  3. Kuutio kurkku ja hienonna tilli
  4. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja laita se jääkaappiin odottamaan.
  5. Puhdista ja paloittele savukala
  6. Yhdistä palaperuna, muut salaattiaineet ja kastike laakeassa astiassa.
  7. Anna salaatin maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli ennen tarjoilua.

Tomaattinen Kana-Kookoskeitto, helmikuun resepti

 Reseptin tekijä Petri Tamminen, Turku, Saarioinen Oy

Tomaattinen kana-kookoskeitto
Tulosta
Yhteensä 7,700 kg
25 annosta
25 annosta
Tomaattinen kana-kookoskeitto
Tulosta
Yhteensä 7,700 kg
25 annosta
25 annosta
Ainesosat
  • 1,300 kg Broilerin Kypsä Jauheliha 8254, Saarioinen
  • 2,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
  • 0,800 kg Tomaattisalsa 4531, Saarioinen
  • 0,500 kg Suippopaprika punainen/ punainen paprika
  • 0,030 kg Chili, kokonainen, middle = 2-3 kpl
  • 0,025 kg Suola
  • 0,040 kg Kasvisliemijauhe 2211, Saarioinen
  • 1,000 kg Kookosmaito
  • 2,000 kg Vesi
  • 5,000 kpl Lime
  • (suuruste)
Raaka-ainelaskuri: annosta
Ohjeet
  1. Sekoita Broilerin kypsä jauheliha, Tomaattisalsa ja Kasvisliemijauhe sekä suola ensin keskenään 1/2 GN-vuuassa
  2. Lisää kypsä palaperuna
  3. Leikkaa paprika ja chili ohuiksi suikaleiksi ja lisää vuokaan
  4. Lisää kookosmaito
  5. Lisää vesi
  6. Kuumennus: Höyrykuumennus 100%/100 astetta 40-45 min. (75 astetta sisälämpö)Esilämmitetty uuni. Tarkista maku, Hienosäädä haluamasi makutaso!
  7. Suurusta halutessasi esim. maissijauholla Purista ennen tarjoilua limelohkoista muutama tippa limen mehua keiton pinnalle/annos tai tarjoa limelohko kullekin asiakkaalle. Voit mitata raaka-aineet vuokaan edellisenä päivänä, siirtää kylmiöön ja kuumentaa seuraavana päivänä ohjeen mukaan.