Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia

Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin reseptivinkit

Tulosta
Perunasalaatti yrttiöljyn kera, omenaa ja pikkelöityä sipulia
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää, kuorellista viipaleperunaa
  • 140 g omenaa
  • 50 g kypsytettyä juustoa
  • 30g g kevätsipulia
  • 30 g auringonkukansiemeniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
PIKKELÖITY SIPULI
  • 70 g salottisipulia
  • 30 g etikkaa
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
YRTTIÖLJY
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 4 g valkosipulia
  • 70 g auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Raaka-ainelaskuri
Ainesosat
  • 500 g JEPO kypsää, kuorellista viipaleperunaa
  • 140 g omenaa
  • 50 g kypsytettyä juustoa
  • 30g g kevätsipulia
  • 30 g auringonkukansiemeniä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
PIKKELÖITY SIPULI
  • 70 g salottisipulia
  • 30 g etikkaa
  • 60 g Sokeria
  • 90 g Vettä
YRTTIÖLJY
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku ruohosipulia
  • 4 g valkosipulia
  • 70 g auringonkukansiemeniä
  • 1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
Ohjeet
  1. Levitä perunaviipaleet lautaselle. Mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa omenat kuutioiksi ja höylää juusto. Pilko kevätsipuli. Paahda auringonkukansiemenet kuivassa paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Lisää kaikki ainesosat ja pikkelöityä salottisipulia perunoiden päälle. Kaada yrttiöljy salaatin päälle.
PIKKELÖITY SIPULI
  1. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Kiehauta muut ainesosat ja lisää sen jälkeen sipuliviipaleet joukkoon. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Jäähdytä huoneenlämmössä. Säilytä pikkelöity sipuli jääkaapissa.
YRTTIÖLJY
  1. Paahda auringonkukansiemenet paistinpannussa, kunnes ovat kullanruskeita. Leikkaa suurin osa yrttien varsista pois, käytä lehdet. Kuori valkosipulit. Sekoita kaikki ainesosat tehosekoittimella kunnes koostomus on sileä. Mausta ja tarkista maku.

Peruna-pähkinäsalaatti

Tulosta
Peruna-pähkinäsalaatti
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
Peruna-pähkinäsalaatti
  • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
  • 2 päärynää
  • 0,5 tl Suolaa
  • 2,5 rkl Rypsiöljyä
Etikkaliemi
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä
Karamellisoidut pistaasipähkinät
  • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 rkl Voita
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 rkl fariinisokeria
Raaka-ainelaskuri
annosta
Ainesosat
Peruna-pähkinäsalaatti
  • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
  • 2 päärynää
  • 0,5 tl Suolaa
  • 2,5 rkl Rypsiöljyä
Etikkaliemi
  • 0,5 dl etikkaa
  • 1 dl Sokeria
  • 1,5 dl Vettä
Karamellisoidut pistaasipähkinät
  • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
  • 1 rkl Voita
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 rkl fariinisokeria
Ohjeet
  1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä.
  2. Perunoiden kiehuessa valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata sokerit paistinpannulla samalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja pähkinät. Pyörittele pähkinät tasaisesti ja nopeasti kuumassa sokerissa, varo että et polta seosta. Levitä pähkinät uunipellille ja kuivaa niitä 100 asteisessa uunissa noin tunti.
  3. Pese tai kuori päärynät. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja poista siemenkota.
  4. Kiehauta etikkaliemen ainekset laakeassa kattilassa. Lisää päärynälohkot kattilaan ja kiehauta liemi uudelleen. Jäähdytä päärynät kattilassa kannen alla.
  5. Kuutioi perunat ja hienonna lehtipersilja. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.
  6. Sekoita päärynät, perunat ja pähkinät keskenään salaatiksi.
Vinkki

Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.