Perunalla on pieni hiili- ja vesijalanjälki

JEPO peruna on terveellisen ruokavalion perusta ja ekologisena tuotteena ykkösvalinta myös ympäristön kannalta. Perunan tuottamisen aiheuttama hiili- ja vesijalanjälki ovat pienemmät kuin pastalla tai riisillä, joten sen lisääminen ruokavalioon edistää kestävää kehitystä. Lisäksi peruna sisältää C-vitamiinia ja terveydelle tärkeitä kivennäisaineita, kuten kaliumia ja magnesiumia. Suosimalla ilmastoystävällisiä ruokia huolehdit oman hyvinvointisi lisäksi myös ympäristön hyvinvoinnista.

PERUNAN HIILI- JA VESIJALANJÄLKI

Perunalla on pieni hiili- ja vesijalanjälki, joten sen käytön lisääminen on askel kohti ympäristöystävällisempää ruokavaliota.

JEPO perunat on valmistettu vastuullisesti 

JEPOlla perunat jalostetaan valmiiksi tuotteiksi ympäristöä kunnioittaen

  • Käytämme valmistuksessa suomalaista perunaa, joka viljellään tuotantolaitostemme lähellä olevilla sopimusviljelytiloilla. Näin raaka-aineiden hankinnan aiheuttamat ilmastovaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset.
  • Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että myös tuotteiden valmistuksen ja kuljetusten aiheuttamat ympäristö- ja ilmastovaikutukset ovat mahdollisimman vähäiset. Kypsien perunatuotteiden valmistukseen käytämme energianlähteenä puupellettien lisäksi kotimaista biokaasua, joka tuotetaan Jepuan Biokaasulaitoksessa, josta se tulee Jepuan tuotantolaitokseemme maanalaisia putkia pitkin. Perunan valmistusprosessissa syntyvät sivutuotteet toimitetaan puolestaan biokaasun raaka-aineeksi ja eläinten rehuksi – näin edistämme aidosti kiertotaloutta.
  • Korkealaatuiset JEPOn raa’at ja kypsät tuotteet ovat heti käyttövalmiita ja säilyvät tuoreena pitkään. Ne auttavat vähentämään ruoanvalmistuksen ilmastokuorimitusta ja hävikkiä ammattikeittiössä. 
  • Pakkausmateriaalimme ovat kierrätettäviä. 

Suomessa viljeltyä – kerro alkuperästä asiakkaillesi

JEPO perunatuotteet ovat jäljitettävissä myyntipakkauksessa olevan Parasta ennen – päiväyksen ja viljelijäkoodin avulla sopimusviljelytilojemme peltolohkoon asti. Sen avulla voit viestiä tarjoamasi ruoan alkuperästä ja auttaa asiakkaitasi valitsemaan lautaselle ilmaston ja ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja.

Lisätietoa

Jepo peruna on vastuullinen valinta

Peruna on kevyttä sydämelle