JEPO on Suomen syödyin peruna, joka tuottaa vuosittain noin 17 miljoonaa kiloa kypsiä ja raakoja perunatuotteita ammattikeittiöiden ja elintarviketeollisuuden käyttöön. Tuotteita käytetään monipuolisesti ammattikeittiöiden ja ravintoloiden tarjoamissa aterioissa kuin myös elintarviketeollisuuden valmisruuissa.
Suomalaisten perunanviljelijöiden omistaman ja 1976 perustetun yrityksen taustalla on vuosikymmenten viljelyosaaminen ja kokemus perunajalosteiden valmistuksesta. Kaikki perunatuotteet valmistetaan suomalaisesta perunasta, jotka toimitetaan JEPOn tuotantolaitoksiin lyhyiden kuljetusmatkojen päässä olevilta sopimusviljelytiloilta.
Ilmastoystävällinen valinta
Tuotantoprosessissa on panostettu ympäristöystävällisiin toimintatapoihin ja -menetelmiin. Kypsien perunatuotteiden valmistuksessa käytetään energianlähteenä biokaasua ja puupellettejä, joiden avulla lopputuotteiden hiilijalanjälki on tutkitusti pieni. Lisäksi tuotannossa edistetään kiertotaloutta ohjaamalla tuotannon sivuvirrat jatkokäyttöön biokaasun raaka-aineeksi ja eläinten rehuksi.
Ammattikeittiöille ympäristöystävälliset, heti käyttövalmiit ja lisäaineettomat kypsät perunatuotteet ovat vastuullinen valinta. Ne helpottavat työtä ja säästävät aikaa sekä energiaa, joka vähentää ruoanvalmistuksen ilmastokuormitusta. Kypsien tuotteiden käyttäminen mahdollistaa ruuanvalmistuksen optimoinnin kysyntää vastaavaksi, joka auttaa vähentämään tehokkaasti ruokahävikin syntymistä.
Kerro alkuperästä asiakkaillesi
JEPO perunatuotteiden jäljitettävyys on huippuluokkaa, sillä tuotteet voidaan jäljittää myyntipakkauksessa olevan päiväyksen ja viljelijäkoodin perusteella sopimusviljelytilan peltolohkoon asti. Viljelijätiedot saat sivuiltamme syöttämällä päiväyksen ja viljelijäkoodin jepo. fi/viljelijakoodi. Valmistetun ruuan raaka-aineiden alkuperätieto on tärkeä viesti asiakkaille, sillä se lisää tuoteturvallisuutta, toimijan luotettavuutta ja auttaa asiakkaita valitsemaan lautaselle ilmaston ja ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja.