Elokuun resepti: Peruna-paahtopaistisalaatti

tarja-ahokasTarjan_perunasalaattiPeruna-paahtopaistisalaatti on juhlava ja ruokaisa, hieman erityyppinen kuin perinteinen perunasalaatti. Se valmistetaan kuorellisista, paahdetuista uunilohkoperunoista. Salaatin valmistus on monivaiheinen, mutta maukas, raikas ja herkullinen lopputulos kruunaa vaivan. Tämän reseptin lähettäjä Rasekon kouluttaja ja Turun keittiömestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Ahokas on valmistanut tätä tykättyä perunasalaattia moniin juhlatilaisuuksiin.

 

 

 

Peruna-paahtopaistisalaatti
Tulosta
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
100 annosta
100 annosta
Peruna-paahtopaistisalaatti
Tulosta
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
100 annosta
100 annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Raaka-ainelaskuri: annosta
Ohjeet
  1. Sekoita raakojen lohkoperunoiden joukkoon öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippurirouhe.
  2. Laita perunat leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi pellille tai matalaan GN-vuokaan.
  3. Paista kuivapaistolla 180 astetta noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään.
  4. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan sokerilla maustettuun sitrusvinaigretteen vähintään tunniksi
  5. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista pariisinperunaraudalla keskiosa. Leikkaa kurkku viipaleiksi. (käytä sisus esim. smoothien joukkoon)
  6. Pyöräytä paprikat ja kurkkuviipaleet pienessä määrässä sitrusvinaigrettea
  7. Poista lehtikaalista paksut ruodit ja leikkaa suikaleiksi
  8. Sekoita lehtikaalisuikaleisiin vähän öljyä ja suolaa ja laita uunipelleille ohuet kerrokset ja paahda uunissa 150 asteessa muutama minuutti tai kunnes ovat rapeita. Jäähdytä
  9. Leikkaa paahtopaistiviipaleet saman kokoiseksi suikaleeksi kuin paprikakin
  10. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla.
  11. Yhdistä kaikki aineet isossa astiassa ja laita tarjolle. Jätä osa lehtikaalista salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä

Kuorelliset lohkoperunat uunissa

Kuorelliset lohkoperunat uunissa
Tulosta
maidoton, G, L 35 ann. a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
Kuorelliset lohkoperunat uunissa
Tulosta
maidoton, G, L 35 ann. a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
Ainesosat
  • 5,000 kg= 1 pss JEPO Raaka kuorellinen uunilohkoperuna 30mm
  • 0,270 kg Rypsiöljyä
  • 0,006 kg Timjamia kuivattuna
  • 0,006 kg Rosmariinia kuivattuna
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuri, rouhittu
Raaka-ainelaskuri: annosta a' 150 gr
Ohjeet
  1. Sekoita mausteet öljyn joukkoon
  2. Sekoita öljy-mausteseos kulhossa perunoiden sekaan
  3. Laita perunoita n. 5 cm:n kerroksena GN 1/1-vuokaan
  4. Paista 180 astetta kiertoilmassa kuivapaistolla 20-30 min., kunnes perunat ovat saaneet väriä pintaan.
  5. Sekoita kerran paistamisen aikana
Vinkki

Sekoita mausteet öljyn joukkoon