Uuniperunat ja katkaraputäyte, heinäkuun resepti

Heinäkuun resepti uuniperunat ja katkaraputäyte

Uuniperuna on mainio ruokalaji ja sopii hyvin kesäpöytään. Se on helppo valmistaa JEPOn kypsistä uuniperunoista. Uuniperunat voi kuumentaa uunin lisäksi myös grillissä ja erilaisilla täytteillä siihen saa vaihtelua. Uuniperunoita ei kannata kääriä folioon. Voit halutessasi öljytä perunat ennen uuniin tai grilliin laittoa, jotta pinnasta tulee todella rapea ja kauniin ruskea. Kesäisen reseptin uuniperunat katkaraputäytteellä lähetti reseptikilpailuun Kaija Nieminen Kausalasta

Uuniperunat ja katkaraputäyte
Tulosta
L, G
100 annosta a’ n. 300 gr
100 annosta a’ n. 300 gr
Uuniperunat ja katkaraputäyte
Tulosta
L, G
100 annosta a’ n. 300 gr
100 annosta a’ n. 300 gr
Ainesosat
  • 25,000 kg kg JEPO kypsä uuniperuna
Täyte
  • 4,000 kg Creme Fraiche, laktoositon
  • 1,600 kg Kuorittuja katkarapuja, pieniä
  • 0,500 kg Makea chilikastike
  • 0,200 kg Sitruunanmehua
  • 0,100 kg Sokeritonta omenasosetta
  • 0,150 kg Tuoretta tilliä, hienonnettuna
  • 0,050 kg Tuoretta kirveliä, hienonnettuna
Raaka-ainelaskuri: annosta a’ n. 300 gr
Ohjeet
  1. Sekoita creme fraichen joukkoon täytteen muut aineet.
  2. Anna täytteen maustua hetki kylmässä.
  3. Lado uuniperunat GN-vuokiin
  4. Kuumenna kuivapaistolla uunissa 180-200 astetta noin 20-25 minuuttia.
  5. Tee perunaan viilto ja tarjoile katkaraputäytteen ja raikkaan salaatin kera.
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa