Savustettu peruna-lohisalaatti

Ruokaisan salaatin juju ovat savustetut perunat. Kuva: Laura Riihelä
Savustettu peruna-lohisalaatti
Tulosta
    4 annosta
    4 annosta
    Savustettu peruna-lohisalaatti
    Tulosta
      4 annosta
      4 annosta
      Ainesosat
      • 500 g pieniä perunoita tai varhaisperunaa
      • 0,75 dl Rypsiöljyä
      • 1 rkl valkoviinietikkaa
      • 1,5 tl Suolaa
      • 1 tl mustapippurirouhetta
      • 1 ruukku tilliä
      • 0,5 purjosipuli
      • 100 g isoja kapriksia
      • 150 g kylmäsavulohta
      • savustuspussi
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Pese perunat. Jätä ne kokonaisiksi tai halkaise puolikkaiksi. Pyörittele perunat pienessä öljytilkassa. Jätä loppu öljy sivuun myöhempää käyttöä varten. Paahda perunoita 175 asteessa noin 35 minuuttia. Ota perunat uunista ja valmistele savustuspussi ohjeen mukaan. Savusta perunoita 200 asteessa noin 10-15 minuuttia.
      2. Anna perunoiden jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja mausta ne etikalla, suolalla, pippurilla ja öljyllä.
      3. Hienonna tilli ja purjo, leikkaa kaprikset kolmeen osaan ja suikaloi kylmäsavulohi.
      4. Sekoita ainekset salaatiksi. Koristele kapriksilla ja tillillä, tarjoile.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/savustettu-peruna-lohisalaatti-7786

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      0 replies

      Leave a Reply

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Vastaa