Perunaserpentiini

Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Kuva Laura Riihelä

Perunaserpentiini
Tulosta
    Perunaserpentiini
    Tulosta
      Ainesosat
      • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • 1 dl Sokeria
      • 2 dl perunajauhoa
      • 3 tl leivinjauhetta
      • 3 kananmunaa
      • 0,5 tl Suolaa
      • rypsiöljyä uppopaistamiseen
      • kaneli-sokeria koristeluun
      Raaka-ainelaskuri:
      Ohjeet
      1. Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
      2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
      3. Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
      4. Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      0 replies

      Leave a Reply

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Vastaa