Perunaserpentiini

 

Perunaserpentiini

Gluteeniton, Laktoositon
4.50 from 2 votes

Raaka-aineet
  

  • 500 g JEPO kypsä muusiperuna
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl perunajauhoa
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 3 kpl kananmunaa
  • 0,5 tl suolaa
  • rypsiöljyä uppopaistamiseen
  • kaneli-sokeria koristeluun

Työohje
 

  • Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
  • Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
  • Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.

Vinkki

Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Kuva: Laura Riihelä
Mitä pidit?Kerro mielipiteesi antamalla reseptille arvosana
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa