Perunapihvi

Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä. Kuva Laura Riihelä
Perunapihvi
Tulosta
    6 kpl
    6 kpl
    Perunapihvi
    Tulosta
      6 kpl
      6 kpl
      Ainesosat
      • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • 2 sipulia (a' 100 g)
      • 2 valkosipulin kynttä
      • puoli ruukkua tuoretta timjamia
      • 150 g pekonia
      • 1 tl Suolaa
      • 1 Kananmuna
      • 80 g salaattijuustoa
      • voita paistamiseen
      Raaka-ainelaskuri: kpl
      Ohjeet
      1. Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
      2. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
      3. Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
      4. Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
      5. Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
      6. Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunapihvi-7791

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      0 replies

      Leave a Reply

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Vastaa