Peruna-suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä
Peruna-suklaakakku
Tulosta
26 cm irtopohjavuoka
    12 palaa
    12 palaa
    Peruna-suklaakakku
    Tulosta
    26 cm irtopohjavuoka
      12 palaa
      12 palaa
      Ainesosat
      • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • 200 g tummaa suklaata
      • 4 kananmunaa
      • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
      • 1 dl mantelijauhoa
      • 2,25 dl vehnäjauhoa
      • 1 tl jauhettua kanelia
      • 1 tl kardemummaa
      • 200 g Voita
      • 2,75 dl Sokeria
      • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
      • 2,5 rkl konjakkia
      Koristeluun
      • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
      • appelsiinin lohkoja
      • perunalastuja
      Raaka-ainelaskuri: palaa
      Ohjeet
      1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
      2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
      3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
      4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
      5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
      6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
      7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-suklaakakku-7800

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      0 replies

      Leave a Reply

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Vastaa