Peruna-pähkinäsalaatti

Peruna-pähkinäsalaatti
Tulosta
    4 annosta
    4 annosta
    Peruna-pähkinäsalaatti
    Tulosta
      4 annosta
      4 annosta
      Ainesosat
      Peruna-pähkinäsalaatti
      • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
      • 2 päärynää
      • 0,5 tl Suolaa
      • 2,5 rkl Rypsiöljyä
      Etikkaliemi
      • 0,5 dl etikkaa
      • 1 dl Sokeria
      • 1,5 dl Vettä
      Karamellisoidut pistaasipähkinät
      • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
      • 1 rkl Voita
      • 1 rkl Sokeria
      • 2 rkl fariinisokeria
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä.
      2. Perunoiden kiehuessa valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata sokerit paistinpannulla samalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja pähkinät. Pyörittele pähkinät tasaisesti ja nopeasti kuumassa sokerissa, varo että et polta seosta. Levitä pähkinät uunipellille ja kuivaa niitä 100 asteisessa uunissa noin tunti.
      3. Pese tai kuori päärynät. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja poista siemenkota.
      4. Kiehauta etikkaliemen ainekset laakeassa kattilassa. Lisää päärynälohkot kattilaan ja kiehauta liemi uudelleen. Jäähdytä päärynät kattilassa kannen alla.
      5. Kuutioi perunat ja hienonna lehtipersilja. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.
      6. Sekoita päärynät, perunat ja pähkinät keskenään salaatiksi.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      0 replies

      Leave a Reply

      Want to join the discussion?
      Feel free to contribute!

      Vastaa