Peruna-suklaakakku

Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä
Peruna-suklaakakku
Tulosta
26 cm irtopohjavuoka
    12 palaa
    12 palaa
    Peruna-suklaakakku
    Tulosta
    26 cm irtopohjavuoka
      12 palaa
      12 palaa
      Ainesosat
      • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • 200 g tummaa suklaata
      • 4 kananmunaa
      • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
      • 1 dl mantelijauhoa
      • 2,25 dl vehnäjauhoa
      • 1 tl jauhettua kanelia
      • 1 tl kardemummaa
      • 200 g Voita
      • 2,75 dl Sokeria
      • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
      • 2,5 rkl konjakkia
      Koristeluun
      • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
      • appelsiinin lohkoja
      • perunalastuja
      Raaka-ainelaskuri: palaa
      Ohjeet
      1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
      2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
      3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
      4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
      5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
      6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
      7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-suklaakakku-7800

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      Peruna-pähkinäsalaatti

      Peruna-pähkinäsalaatti
      Tulosta
        4 annosta
        4 annosta
        Peruna-pähkinäsalaatti
        Tulosta
          4 annosta
          4 annosta
          Ainesosat
          Peruna-pähkinäsalaatti
          • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
          • 2 päärynää
          • 0,5 tl Suolaa
          • 2,5 rkl Rypsiöljyä
          Etikkaliemi
          • 0,5 dl etikkaa
          • 1 dl Sokeria
          • 1,5 dl Vettä
          Karamellisoidut pistaasipähkinät
          • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
          • 1 rkl Voita
          • 1 rkl Sokeria
          • 2 rkl fariinisokeria
          Raaka-ainelaskuri: annosta
          Ohjeet
          1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä.
          2. Perunoiden kiehuessa valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata sokerit paistinpannulla samalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja pähkinät. Pyörittele pähkinät tasaisesti ja nopeasti kuumassa sokerissa, varo että et polta seosta. Levitä pähkinät uunipellille ja kuivaa niitä 100 asteisessa uunissa noin tunti.
          3. Pese tai kuori päärynät. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja poista siemenkota.
          4. Kiehauta etikkaliemen ainekset laakeassa kattilassa. Lisää päärynälohkot kattilaan ja kiehauta liemi uudelleen. Jäähdytä päärynät kattilassa kannen alla.
          5. Kuutioi perunat ja hienonna lehtipersilja. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.
          6. Sekoita päärynät, perunat ja pähkinät keskenään salaatiksi.
          Vinkki

          Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

          Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

          Omenainen perunaduschesse, lokakuun resepti

          Raseko-TarjaLokakuun reseptissä yhdistyvät syksyn herkulliset raaka-aineet peruna ja omena. Omenaisen perunaduchessen ohjeen perunareseptikilpailuumme lähetti Tarja Ahokas Rasekosta Raisiosta. Tämä juhlava lisäke sopii erilaisten liharuokien kanssa ja voit pursottaa tästä perunasosemassasta kauniin muotoisia ja herkullisen näköisiä kuvioita esimerkiksi kukkia. Kuviot saavat uunissa kauniin paistopinnan.


          Omenainen perunaduschesse
          Tulosta
          laktoositon
          100 annosta a' 120 gr.
          100 annosta a' 120 gr.
          Omenainen perunaduschesse
          Tulosta
          laktoositon
          100 annosta a' 120 gr.
          100 annosta a' 120 gr.
          Ainesosat
          • 8,000 kg JEPO raaka muusiperuna
          • 2,000 kg Omenakuutio, pakaste (tuore)
          • 1,000 kg Sipulia hienonnettuna
          • 0,750 kg Voita
          • 0,060 kg Suolaa
          Raaka-ainelaskuri: annosta a' 120 gr.
          Ohjeet
          1. Höyrytä muusiperunat höyryssä vähintään 10 minuuttia.
          2. Hienonna pakasteomenakuutioita hieman pienemmiksi.
          3. Freesaa sipuli- ja omenakuutiot voissa kypsäksi ja jäähdytä.
          4. Sulata voi
          5. Soseuta perunat yleiskoneessa.
          6. Lisää hiukan jäähtyneen sileän soseen joukkoon keltuaiset, voi ja sipuli-omenaseos.
          7. Mausta suolalla.
          8. Laita massa pursotinpusseihin ja pursota haluamasi mallisia perunakukkia tai- tankoja
          9. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia eli kunnes ovat saaneet kauniin paistovärin.