Annan perunat omenan kera, joulukuun resepti

Pietarsaaren Optiman Josef Tupeli, Cecilia Sundström, Emma Talus ja Ellinor Sundqvist osallistuivat reseptikilpailuumme Annan perunat omenan kera reseptillä, joka valittiin joulukuun reseptiksi. JEPOn edustaja kävi onnittelemassa heitä ja luovuttamassa heille palkinnon. Onnittelut!

Kuvassa vasemmalta: Josef Tupeli, Cecilia Sundström, Emma Talus Ellinor Sundqvist.


Annan perunat omenan kera
Tulosta
100 annosta a’ 150 gr
100 annosta a’ 150 gr
Annan perunat omenan kera
Tulosta
100 annosta a’ 150 gr
100 annosta a’ 150 gr
Ainesosat
  • 6,000 kg JEPO raaka viipaleperuna
  • 3,700 kg Omena, kuorittu
  • 5,000 kg Pekonia viipaleina
  • 1,350 kg Voi, laktoositon
  • 0,040 kg Suolaa
  • 0,012 kg Timjami
  • 0,008 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 0,020 kg Voi, laktoositon, vuokien voiteluun
Raaka-ainelaskuri: annosta a’ 150 gr
Ohjeet
  1. Tee ruoka irtopohjavuokiin halkaisijaltaan 20-23 cm
  2. Leikkaa vuokien pohjalle sopivankokoinen leivinpaperi ja voitele vuokien reunat voisulalla.
  3. Vuoraa vuokien pohja pekoniviipaleilla ja toinen kerros niin, että viipaleet osittain roikkuvat vuokien reunojen yli.
  4. Nämä viipaleet käännetään myöhemmin päälle kanneksi
  5. Leikkaa kuoritut omenat ohuiksi viipaleiksi
  6. Sulata voi ja anna sen hieman ruskistua.
  7. Sekoita voi peruna- ja omenaviipaleiden joukkoon ja lisää suola.
  8. Ripottele timjamia vuokiin pekoniviipaleiden päälle.
  9. Täytä vuoat peruna-omenaviipaleseoksella ja painele seos tiiviisti vuokaan
  10. Ripottele päälle vielä hieman timjamia .
  11. Taita vuoan reunoilla roikkuvat pekoniviipaleet päälle siten, että muodostavat kannen.
  12. Laita leivinpaperi päälle ja painoksi esim. sopivankokoinen pyöreä uunivuoka tai muu sopiva paino.
  13. Paista kiertoilmauunissa 180 astetta noin 1 tunti. Ota paino ja leivinpaperi pinnasta pois ja paista vielä n. 15 min. niin, että pekoni saa väriä.
  14. Kokeile, että peruna on pehmeää. Kaada ylimääräinen rasva pois vuoasta.
  15. Anna vetäytyä hetki ennen kuin irrotat vuoasta.
Vinkki

Raaka-aineet yhteensä 16,130kg

Broiler-perunasosepaistos, marraskuun resepti

WP_20160504_14_07_56_ProReseptin lähetti kilpailuumme Piia Jokinen ja Tuija Pesonen Vesilahden kunnan ruokapalveluista. Broiler-perunapaistos on hieman erilainen perunasoselaatikko. Tämä vuokaruoka maistuu kaikenikäisille, joten sopii hyvin lounasruuaksi niin päiväkoteihin, kouluihin kuin lounasravintolaan.  Paistos valmistuu helposti JEPOn kuorituista muusiperunoista ja kypsästä broilerista. Herkullinen kuorrute antaa ruualle kauniin paistopinnan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää paistoksen muusin valmistamiseen JEPOn kypsää muusiperunaa, joka vaatii vain lyhyen kuumennuksen. Muusi valmistuu samaan tapaan kuin raa’asta perunasta tehtäessä.

Broiler-perunasosepaistos
Tulosta
    20 annosta a’ 280 gr
    20 annosta a’ 280 gr
    Broiler-perunasosepaistos
    Tulosta
      20 annosta a’ 280 gr
      20 annosta a’ 280 gr
      Ainesosat
      • 2,800 kg JEPO raaka, kuorittu muusiperuna
      • 1,300 kg Vesi
      • 0,340 kg Ruokakerma, laktoositon
      • 0,050 kg Voi, laktoositon
      • 0,010 kg Suolaa
      • 1,000 kg Broilerin paistisuikale, kypsä
      • 0,240 kg Majoneesi, maustettu
      • 0,120 kg Ruokakerma, laktoositon
      • 0,120 kg Juustoraaste
      Raaka-ainelaskuri: annosta a’ 280 gr
      Ohjeet
      1. Paino ennen paistoa 6,031 kg Kypsä paino 5,600 kg
      2. Kypsennä muusiperunat ja valmista perunasose
      3. Laita perunasose 1/1 65 GN vuokaan pohjalle
      4. Päälle kypsä broileri
      5. Sekoita keskenään maustettu majoneesi, ruokakerma ja juustoraaste
      6. Levitä seos vuokaan pinnalle
      7. paista yhdistelmäpaistolla 145 asteessa 40-50 minuuttia.