Peruna-hernerouheohukaiset

Näissä kasvisohukaisissa on proteiinia ja makua. Kuva: Laura Riihelä
Peruna-hernerouheohukaiset
Tulosta
    6 annosta
    6 annosta
    Peruna-hernerouheohukaiset
    Tulosta
      6 annosta
      6 annosta
      Ainesosat
      • 4 dl hernerouhetta
      • 2 dl Vettä
      • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • puolikas ruukku timjamia
      • 2 isoa oksaa rosmariinia
      • 1 iso sipuli
      • 3 valkosipulin kynttä
      • 2,5 dl Maitoa
      • 3 kananmunaa
      • 1 dl vehnäjauhoa
      • 1,5 tl Suolaa
      • mustapippuria myllystä
      • öljyä paistamiseen
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Laita hernerouhe likoamaan. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
      2. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
      3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ohukaistaikinaksi.
      4. Paista öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-hernerouheohukaiset-7789

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      Perunanäkkäri

      Rapsakassa näkkärissä on perunaa, kauraa ja pellavaa. Kuva: Laura Riihelä
      Perunanäkkäri
      Tulosta
        2 uunipellillistä
        2 uunipellillistä
        Perunanäkkäri
        Tulosta
          2 uunipellillistä
          2 uunipellillistä
          Ainesosat
          • 250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
          • 2 dl kaurahiutaleita
          • 2 dl ruisjauhoa
          • 2 tl Suolaa
          • 3 rkl vehnäleseitä
          • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
          • 2 dl Vettä
          • 2 tl Rypsiöljyä
          Raaka-ainelaskuri: uunipellillistä
          Ohjeet
          1. Kuori perunat. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
          2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne perunasoseen joukkoon.
          3. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
          4. Jaa taikina neljään osaan ja kauli 3 mm paksuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. Taikina on pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää ruisjauhoja.
          5. Paista 30–40 minuuttia 150 asteessa, kunnes näkkileipä on rapeaa ja väriltään kullanruskeaa.
          6. Tarjoile dippikastikkeiden ja vihannesten kera tai käytä koristeina ruoka-annoksissa.
          Vinkki

          Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunanakkari-7790

          Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

          Peruna-pähkinäsalaatti

          Peruna-pähkinäsalaatti
          Tulosta
            4 annosta
            4 annosta
            Peruna-pähkinäsalaatti
            Tulosta
              4 annosta
              4 annosta
              Ainesosat
              Peruna-pähkinäsalaatti
              • 300 g kiinteää perunaa (kuorittuna)
              • 2 päärynää
              • 0,5 tl Suolaa
              • 2,5 rkl Rypsiöljyä
              Etikkaliemi
              • 0,5 dl etikkaa
              • 1 dl Sokeria
              • 1,5 dl Vettä
              Karamellisoidut pistaasipähkinät
              • 100 g kuorittuja, mieluiten suolattomia pistaasipähkinöitä
              • 1 rkl Voita
              • 1 rkl Sokeria
              • 2 rkl fariinisokeria
              Raaka-ainelaskuri: annosta
              Ohjeet
              1. Kuori perunat ja keitä ne kypsäksi. Anna kypsien perunoiden jäähtyä.
              2. Perunoiden kiehuessa valmista karamellisoidut pähkinät. Sulata sokerit paistinpannulla samalla sekoittaen. Kun sokeri on sulanut, lisää joukkoon voi ja pähkinät. Pyörittele pähkinät tasaisesti ja nopeasti kuumassa sokerissa, varo että et polta seosta. Levitä pähkinät uunipellille ja kuivaa niitä 100 asteisessa uunissa noin tunti.
              3. Pese tai kuori päärynät. Leikkaa ne pitkittäin lohkoiksi ja poista siemenkota.
              4. Kiehauta etikkaliemen ainekset laakeassa kattilassa. Lisää päärynälohkot kattilaan ja kiehauta liemi uudelleen. Jäähdytä päärynät kattilassa kannen alla.
              5. Kuutioi perunat ja hienonna lehtipersilja. Mausta perunat öljyllä, suolalla ja hienonnetulla persiljalla.
              6. Sekoita päärynät, perunat ja pähkinät keskenään salaatiksi.
              Vinkki

              Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

              Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.