Lihakeitto yhdistelmäuunissa

LIHAKEITTO Yhdistelmäuunissa
Tulosta
GN 1/2 250 mm
LIHAKEITTO Yhdistelmäuunissa
Tulosta
GN 1/2 250 mm
Ainesosat
  • 1,200 kg Naudanlihaa kuutiona, kypsä
  • 3,600 kg Vesi
  • 0,008 kg Maustepippuri kokonainen
  • 0,026 kg Suola
  • 3,000 kpl Laakerinlehti
  • 0,020 kg Kasvisfondi
  • 0,020 kg Kasvisliemijauhe
  • 1,000 kg Keittojuures,pakaste
  • 2,000 kg JEPO kypsä palaperuna tai kuutioperuna 15 mm
  • 0,120 kg Sipulikuutio, pakaste
  • 0,040 kg Persilja tai tilli, tuore
Raaka-ainelaskuri:
Ohjeet
  1. Mittaa GN-astiaan lihat (ei tarvitse esilämmittää),vesi, mausteet,juurekset,sipuli ja perunat.
  2. Kuumenna höyrykeitolla 100 asteessa 45 min.
  3. Tarkista maku.
  4. Lisää persilja tai tilli
Vinkki

Tämä keitto voidaan koota valmiiksi vuokiin jo hyvissä ajoin ennen kuumennusta esim. edellisenä päivänä. Kuumennus voidaan tehdä myös esim. Jakelukeittiössä.

Broiler-perunasosepaistos, marraskuun resepti

WP_20160504_14_07_56_ProReseptin lähetti kilpailuumme Piia Jokinen ja Tuija Pesonen Vesilahden kunnan ruokapalveluista. Broiler-perunapaistos on hieman erilainen perunasoselaatikko. Tämä vuokaruoka maistuu kaikenikäisille, joten sopii hyvin lounasruuaksi niin päiväkoteihin, kouluihin kuin lounasravintolaan.  Paistos valmistuu helposti JEPOn kuorituista muusiperunoista ja kypsästä broilerista. Herkullinen kuorrute antaa ruualle kauniin paistopinnan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää paistoksen muusin valmistamiseen JEPOn kypsää muusiperunaa, joka vaatii vain lyhyen kuumennuksen. Muusi valmistuu samaan tapaan kuin raa’asta perunasta tehtäessä.

Broiler-perunasosepaistos
Tulosta
    20 annosta a’ 280 gr
    20 annosta a’ 280 gr
    Broiler-perunasosepaistos
    Tulosta
      20 annosta a’ 280 gr
      20 annosta a’ 280 gr
      Ainesosat
      • 2,800 kg JEPO raaka, kuorittu muusiperuna
      • 1,300 kg Vesi
      • 0,340 kg Ruokakerma, laktoositon
      • 0,050 kg Voi, laktoositon
      • 0,010 kg Suolaa
      • 1,000 kg Broilerin paistisuikale, kypsä
      • 0,240 kg Majoneesi, maustettu
      • 0,120 kg Ruokakerma, laktoositon
      • 0,120 kg Juustoraaste
      Raaka-ainelaskuri: annosta a’ 280 gr
      Ohjeet
      1. Paino ennen paistoa 6,031 kg Kypsä paino 5,600 kg
      2. Kypsennä muusiperunat ja valmista perunasose
      3. Laita perunasose 1/1 65 GN vuokaan pohjalle
      4. Päälle kypsä broileri
      5. Sekoita keskenään maustettu majoneesi, ruokakerma ja juustoraaste
      6. Levitä seos vuokaan pinnalle
      7. paista yhdistelmäpaistolla 145 asteessa 40-50 minuuttia.

      Tomaattinen Kana-Kookoskeitto, helmikuun resepti

       Reseptin tekijä Petri Tamminen, Turku, Saarioinen Oy

      Tomaattinen kana-kookoskeitto
      Tulosta
      Yhteensä 7,700 kg
      25 annosta
      25 annosta
      Tomaattinen kana-kookoskeitto
      Tulosta
      Yhteensä 7,700 kg
      25 annosta
      25 annosta
      Ainesosat
      • 1,300 kg Broilerin Kypsä Jauheliha 8254, Saarioinen
      • 2,000 kg JEPO Kypsä palaperuna
      • 0,800 kg Tomaattisalsa 4531, Saarioinen
      • 0,500 kg Suippopaprika punainen/ punainen paprika
      • 0,030 kg Chili, kokonainen, middle = 2-3 kpl
      • 0,025 kg Suola
      • 0,040 kg Kasvisliemijauhe 2211, Saarioinen
      • 1,000 kg Kookosmaito
      • 2,000 kg Vesi
      • 5,000 kpl Lime
      • (suuruste)
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Sekoita Broilerin kypsä jauheliha, Tomaattisalsa ja Kasvisliemijauhe sekä suola ensin keskenään 1/2 GN-vuuassa
      2. Lisää kypsä palaperuna
      3. Leikkaa paprika ja chili ohuiksi suikaleiksi ja lisää vuokaan
      4. Lisää kookosmaito
      5. Lisää vesi
      6. Kuumennus: Höyrykuumennus 100%/100 astetta 40-45 min. (75 astetta sisälämpö)Esilämmitetty uuni.Tarkista maku, Hienosäädä haluamasi makutaso!
      7. Suurusta halutessasi esim. maissijauhollaPurista ennen tarjoilua limelohkoista muutama tippa limen mehua keiton pinnalle/annos tai tarjoa limelohko kullekin asiakkaalle.Voit mitata raaka-aineet vuokaan edellisenä päivänä, siirtää kylmiöön ja kuumentaa seuraavana päivänä ohjeen mukaan.

      Punajuuri-perunavuoka

      Punajuuri-perunavuoka
      Tulosta
      1 kpl 1/1 GN 65 mm n.20 ann. a 250 gr Vähälaktoosinen, gluteeniton
      20 annosta a' 250 gr
      20 annosta a' 250 gr
      Punajuuri-perunavuoka
      Tulosta
      1 kpl 1/1 GN 65 mm n.20 ann. a 250 gr Vähälaktoosinen, gluteeniton
      20 annosta a' 250 gr
      20 annosta a' 250 gr
      Ainesosat
      • 1,500 kg JEPO kypsä perunakuutio 15 mm
      • 1,300 kg Punajuurikuutio, etikaton
      • 0,600 kg Fetajuustoa kuutioituna VL
      • 1,000 l Ruokakerma VL
      • 0,600 l Vesi
      • 0,040 kg Maissitärkkelys
      • 0,050 kg Kasvisliemijauhe
      • 0,040 kg Valkosipulimurska
      • 0,002 kg Mustapippuri, rouhittu
      Raaka-ainelaskuri: annosta a' 250 gr
      Ohjeet
      1. Sekoita GN-vuuassa punajuurikuutiot, perunakuutiot ja fetajuusto
      2. Sekoita kylmään Becel Ruoka-vesiseokseen Maizena ja mausteet.
      3. Kaada liemi vuokaan kasvisten päälle
      4. Kypsennä uunissa 150 asteen yhdistelmäpaistolla 50 min.

      Merimiespihvi

      Merimiespihvi
      Tulosta
      20 ann.a' 280 gr 1 kpl 1/1 GN 65 mm
      20 annosta
      20 annosta
      Merimiespihvi
      Tulosta
      20 ann.a' 280 gr 1 kpl 1/1 GN 65 mm
      20 annosta
      20 annosta
      Ainesosat
      • 3,000 kg JEPO kypsä viipaleperuna 5 mm
      • 1,000 kg Nautalastu kypsä Atria
      • 0,200 kg Pekoniviipale Atria
      • 0,300 kg Sipulikuutio/viipale pakaste
      • 0,001 kg Valkopippuri jauhettu = 1/2 tl
      • 0,002 kg Mustapippurirouhe =1 tl
      • 0,030 kg Maustepippuri kokonainen
      Liemi
      • 1,100 kg/l Vesi
      • 0,022 kg Lihaliemijauhe
      • 0,010 kg Suola = 1/2 rkl
      • 0,030 kg Maizena
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Lämmitä nautalastu pussissaan höyrykeitolla n.10 min.
      2. Lado vuokaan kerroksittain peruna, liha liemineen, sipulit ja mausteet
      Liemi
      1. Sekoita Maizena pieneen määrään kylmää vettä
      2. Sekoita padassa tai kattilassa liemen vesi,liemijauhe ja suola.
      3. Kuumenna liemi ja suurusta se veteen sekoitetulla Maizenalla ohuen kastikkeen vahvuiseksi, keitä 2 min.
      4. Laita suurustettu liemi vuokaan muitten ainesten joukkoon.
      5. Paisto:yhdistelmäpaisto 150 astetta 45 min.

      Lihakeitto yhdistelmäuunissa

      Lihakeitto yhdistelmäuunissa
      Tulosta
      13 ann. a' 300 gr
      13 annosta
      13 annosta
      Lihakeitto yhdistelmäuunissa
      Tulosta
      13 ann. a' 300 gr
      13 annosta
      13 annosta
      Ainesosat
      • 0,6 kg Kypsä naudanlihakuutio sousvide
      • 1,8 kg Vesi
      • 0,005 kg Maustepippuri kokonainen
      • 0,015 kg Suola
      • 2 kpl Laakerinlehti
      • 0,015 kg Kasvisfondi
      • 0,015 kg Kasvisliemijauhe
      • 0,5 kg Keittojuures,pakaste
      • 1 kg JEPO Kypsä kuutioperuna 15 mm
      • 0,1 kg Sipulikuutio, pakaste
      • 0,02 kg Tillinippu, tuore
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Mittaa GN-astiaan lihat (ei tarvitse esilämmittää),vesi, mausteet,juurekset,sipuli ja perunat
      2. Kuumenna höyrykeitolla 100 asteessa n. 30 min.
      3. Tarkista lämpötila ja maku.
      4. Lisää persilja tai tilli
      Vinkki

      Tämä keitto voidaan koota valmiiksi vuokiin jo hyvissä ajoin ennen kuumennusta esim. edellisenä päivänä. Kuumennus voidaan tehdä myös esim. Jakelukeittiössä.
      Voit punnita kaikki aineet valmiiksi edellisenä päivänä ja vesi voidaan lisätä seuraavana päivänä jakelukeittiössä (ei kuljeteta vettä!)

      Painekeittokaapissa keitto kuumenee muutamassa minuutissa. Nopein tapa tehdä lisää keittoa.