Perunatorttu, syyskuun resepti

ArjaSyyskuun resepti on omenainen perunatorttu. Peruna on monipuolinen raaka-aine myös suolaiseen ja makeaan leivontaan. Makeita leivonnaisreseptejä on melko vähän, joten tämä herkullisen leivonnaisen resepti otettiin ilolla vastaan reseptikilpailussamme. Lehtori Arja Myllykangas Vaasan ammattiopistosta lähetti meille tämän syksyn alkuun sopivan reseptin. Perunatorttu on helppo ja nopea tehdä. Pohjat voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ja täyttää sitten juuri ennen tarjoilua. Hyviä kahvihetkiä!


Perunatorttu
Tulosta
10 annosta a' 100 gr
10 annosta a' 100 gr
Perunatorttu
Tulosta
10 annosta a' 100 gr
10 annosta a' 100 gr
Ainesosat
Pohja
  • 0,150 kg JEPO kypsä annosperuna
  • 0,150 kg Voita tai margariinia
  • 0,180 kg Vehnäjauhoja
Täyte
  • 2 dl Kuohukermaa
  • 1 rkl Sokeria
  • 2 tl Vaniljasokeria
  • 2 dl Omenasosetta
  • Sokeriliemessä kiehautettuja omenalohkoja
  • Pinnalle tomusokeria
Raaka-ainelaskuri: annosta a' 100 gr
Ohjeet
  1. Raasta kypsät perunat hienoksi raasteeksi.
  2. Sekoita pehmeä rasva, perunaraaste ja vehnäjauhot keskenään
  3. Laita taikina hetkeksi kylmään lepäämään.
  4. Jaa taikina kolmeen osaan ja pyöritä palloiksi.
  5. Kaaviloi pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan n. 20 cm levyiksi.
  6. Paista torttupohjat 150 asteessa 15 minuuttia.
  7. Vatkaa sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu kerma vaahdoksi.
  8. Kokoa kakku tarjoiluvadille siten, että ensimmäisen pohjan päälle levitetään omenasosetta, omenalohkoja ja puolet kermavaahdosta.
  9. Toinen levy nostetaan päälle ja sille loput täytteet.
  10. Nosta kolmas levy kanneksi ja sirottele sille tomusokeria.