Peruna-hernerouheohukaiset

Näissä kasvisohukaisissa on proteiinia ja makua. Kuva: Laura Riihelä
Peruna-hernerouheohukaiset
Tulosta
    6 annosta
    6 annosta
    Peruna-hernerouheohukaiset
    Tulosta
      6 annosta
      6 annosta
      Ainesosat
      • 4 dl hernerouhetta
      • 2 dl Vettä
      • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • puolikas ruukku timjamia
      • 2 isoa oksaa rosmariinia
      • 1 iso sipuli
      • 3 valkosipulin kynttä
      • 2,5 dl Maitoa
      • 3 kananmunaa
      • 1 dl vehnäjauhoa
      • 1,5 tl Suolaa
      • mustapippuria myllystä
      • öljyä paistamiseen
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Laita hernerouhe likoamaan. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
      2. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
      3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ohukaistaikinaksi.
      4. Paista öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-hernerouheohukaiset-7789

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      Perunapihvi

      Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä. Kuva Laura Riihelä
      Perunapihvi
      Tulosta
        6 kpl
        6 kpl
        Perunapihvi
        Tulosta
          6 kpl
          6 kpl
          Ainesosat
          • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
          • 2 sipulia (a' 100 g)
          • 2 valkosipulin kynttä
          • puoli ruukkua tuoretta timjamia
          • 150 g pekonia
          • 1 tl Suolaa
          • 1 Kananmuna
          • 80 g salaattijuustoa
          • voita paistamiseen
          Raaka-ainelaskuri: kpl
          Ohjeet
          1. Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
          2. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
          3. Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
          4. Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
          5. Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
          6. Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
          Vinkki

          Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunapihvi-7791

          Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.