Omenainen perunaduschesse, lokakuun resepti

Raseko-TarjaLokakuun reseptissä yhdistyvät syksyn herkulliset raaka-aineet peruna ja omena. Omenaisen perunaduchessen ohjeen perunareseptikilpailuumme lähetti Tarja Ahokas Rasekosta Raisiosta. Tämä juhlava lisäke sopii erilaisten liharuokien kanssa ja voit pursottaa tästä perunasosemassasta kauniin muotoisia ja herkullisen näköisiä kuvioita esimerkiksi kukkia. Kuviot saavat uunissa kauniin paistopinnan.


Omenainen perunaduschesse
Tulosta
laktoositon
100 annosta a' 120 gr.
100 annosta a' 120 gr.
Omenainen perunaduschesse
Tulosta
laktoositon
100 annosta a' 120 gr.
100 annosta a' 120 gr.
Ainesosat
  • 8,000 kg JEPO raaka muusiperuna
  • 2,000 kg Omenakuutio, pakaste (tuore)
  • 1,000 kg Sipulia hienonnettuna
  • 0,750 kg Voita
  • 0,060 kg Suolaa
Raaka-ainelaskuri: annosta a' 120 gr.
Ohjeet
  1. Höyrytä muusiperunat höyryssä vähintään 10 minuuttia.
  2. Hienonna pakasteomenakuutioita hieman pienemmiksi.
  3. Freesaa sipuli- ja omenakuutiot voissa kypsäksi ja jäähdytä.
  4. Sulata voi
  5. Soseuta perunat yleiskoneessa.
  6. Lisää hiukan jäähtyneen sileän soseen joukkoon keltuaiset, voi ja sipuli-omenaseos.
  7. Mausta suolalla.
  8. Laita massa pursotinpusseihin ja pursota haluamasi mallisia perunakukkia tai- tankoja
  9. Paista 180 asteessa n. 15 minuuttia eli kunnes ovat saaneet kauniin paistovärin.