Annan perunat omenan kera, joulukuun resepti

Pietarsaaren Optiman Josef Tupeli, Cecilia Sundström, Emma Talus ja Ellinor Sundqvist osallistuivat reseptikilpailuumme Annan perunat omenan kera reseptillä, joka valittiin joulukuun reseptiksi. JEPOn edustaja kävi onnittelemassa heitä ja luovuttamassa heille palkinnon. Onnittelut!

Kuvassa vasemmalta: Josef Tupeli, Cecilia Sundström, Emma Talus Ellinor Sundqvist.


Annan perunat omenan kera
Tulosta
100 annosta a’ 150 gr
100 annosta a’ 150 gr
Annan perunat omenan kera
Tulosta
100 annosta a’ 150 gr
100 annosta a’ 150 gr
Ainesosat
  • 6,000 kg JEPO raaka viipaleperuna
  • 3,700 kg Omena, kuorittu
  • 5,000 kg Pekonia viipaleina
  • 1,350 kg Voi, laktoositon
  • 0,040 kg Suolaa
  • 0,012 kg Timjami
  • 0,008 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 0,020 kg Voi, laktoositon, vuokien voiteluun
Raaka-ainelaskuri: annosta a’ 150 gr
Ohjeet
  1. Tee ruoka irtopohjavuokiin halkaisijaltaan 20-23 cm
  2. Leikkaa vuokien pohjalle sopivankokoinen leivinpaperi ja voitele vuokien reunat voisulalla.
  3. Vuoraa vuokien pohja pekoniviipaleilla ja toinen kerros niin, että viipaleet osittain roikkuvat vuokien reunojen yli.
  4. Nämä viipaleet käännetään myöhemmin päälle kanneksi
  5. Leikkaa kuoritut omenat ohuiksi viipaleiksi
  6. Sulata voi ja anna sen hieman ruskistua.
  7. Sekoita voi peruna- ja omenaviipaleiden joukkoon ja lisää suola.
  8. Ripottele timjamia vuokiin pekoniviipaleiden päälle.
  9. Täytä vuoat peruna-omenaviipaleseoksella ja painele seos tiiviisti vuokaan
  10. Ripottele päälle vielä hieman timjamia .
  11. Taita vuoan reunoilla roikkuvat pekoniviipaleet päälle siten, että muodostavat kannen.
  12. Laita leivinpaperi päälle ja painoksi esim. sopivankokoinen pyöreä uunivuoka tai muu sopiva paino.
  13. Paista kiertoilmauunissa 180 astetta noin 1 tunti. Ota paino ja leivinpaperi pinnasta pois ja paista vielä n. 15 min. niin, että pekoni saa väriä.
  14. Kokeile, että peruna on pehmeää. Kaada ylimääräinen rasva pois vuoasta.
  15. Anna vetäytyä hetki ennen kuin irrotat vuoasta.
Vinkki

Raaka-aineet yhteensä 16,130kg

Elokuun resepti: Peruna-paahtopaistisalaatti

tarja-ahokasTarjan_perunasalaattiPeruna-paahtopaistisalaatti on juhlava ja ruokaisa, hieman erityyppinen kuin perinteinen perunasalaatti. Se valmistetaan kuorellisista, paahdetuista uunilohkoperunoista. Salaatin valmistus on monivaiheinen, mutta maukas, raikas ja herkullinen lopputulos kruunaa vaivan. Tämän reseptin lähettäjä Rasekon kouluttaja ja Turun keittiömestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Tarja Ahokas on valmistanut tätä tykättyä perunasalaattia moniin juhlatilaisuuksiin.

 

 

 

Peruna-paahtopaistisalaatti
Tulosta
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
100 annosta
100 annosta
Peruna-paahtopaistisalaatti
Tulosta
Laktoositon, gluteeniton, maidoton. Annoskoko a’ n. 100 gr
100 annosta
100 annosta
Ainesosat
  • 5,000 kg JEPO raaka kuorellinen uunilohkoperuna
  • 0,220 kg Rypsiöljy
  • 0,020 kg Suola
  • 0,010 kg Savupaprikajauhe
  • 0,005 kg Mustapippuri, rouhittu
  • 1,200 kg Punasipulia renkaina
  • 0,310 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 0,085 kg Sokeri
  • 1,000 kg Paprikasuikale punainen, tuore
  • 1,000 kg Tuorekurkku, sisus poistettu
  • 0,160 kg Sitruunavinegretti, Hellmann’s
  • 1,300 kg Naudan paahtopaisti kypsä, viipaloitu (Saarioinen)
  • 0,350 kg Lehtikaali
  • 0,045 kg öljyä
  • 0,010 kg Suolaa
  • 0,050 kg pinjansiemeniä
Raaka-ainelaskuri: annosta
Ohjeet
  1. Sekoita raakojen lohkoperunoiden joukkoon öljy, suola, paprikajauhe ja mustapippurirouhe.
  2. Laita perunat leivinpaperin päälle ohueksi kerrokseksi pellille tai matalaan GN-vuokaan.
  3. Paista kuivapaistolla 180 astetta noin 20 minuuttia eli kunnes perunat ovat kypsiä ja saaneet kauniin paistopinnan. Laita jäähdytyskaappiin jäähtymään.
  4. Laita punasipulirenkaat marinoitumaan sokerilla maustettuun sitrusvinaigretteen vähintään tunniksi
  5. Halkaise kurkku pituussuuntaan ja poista pariisinperunaraudalla keskiosa. Leikkaa kurkku viipaleiksi. (käytä sisus esim. smoothien joukkoon)
  6. Pyöräytä paprikat ja kurkkuviipaleet pienessä määrässä sitrusvinaigrettea
  7. Poista lehtikaalista paksut ruodit ja leikkaa suikaleiksi
  8. Sekoita lehtikaalisuikaleisiin vähän öljyä ja suolaa ja laita uunipelleille ohuet kerrokset ja paahda uunissa 150 asteessa muutama minuutti tai kunnes ovat rapeita. Jäähdytä
  9. Leikkaa paahtopaistiviipaleet saman kokoiseksi suikaleeksi kuin paprikakin
  10. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla paistinpannulla.
  11. Yhdistä kaikki aineet isossa astiassa ja laita tarjolle. Jätä osa lehtikaalista salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä

Punajuuri-perunavuoka

Punajuuri-perunavuoka
Tulosta
1 kpl 1/1 GN 65 mm n.20 ann. a 250 gr Vähälaktoosinen, gluteeniton
20 annosta a' 250 gr
20 annosta a' 250 gr
Punajuuri-perunavuoka
Tulosta
1 kpl 1/1 GN 65 mm n.20 ann. a 250 gr Vähälaktoosinen, gluteeniton
20 annosta a' 250 gr
20 annosta a' 250 gr
Ainesosat
  • 1,500 kg JEPO kypsä perunakuutio 15 mm
  • 1,300 kg Punajuurikuutio, etikaton
  • 0,600 kg Fetajuustoa kuutioituna VL
  • 1,000 l Ruokakerma VL
  • 0,600 l Vesi
  • 0,040 kg Maissitärkkelys
  • 0,050 kg Kasvisliemijauhe
  • 0,040 kg Valkosipulimurska
  • 0,002 kg Mustapippuri, rouhittu
Raaka-ainelaskuri: annosta a' 250 gr
Ohjeet
  1. Sekoita GN-vuuassa punajuurikuutiot, perunakuutiot ja fetajuusto
  2. Sekoita kylmään Becel Ruoka-vesiseokseen Maizena ja mausteet.
  3. Kaada liemi vuokaan kasvisten päälle
  4. Kypsennä uunissa 150 asteen yhdistelmäpaistolla 50 min.

Kuorelliset lohkoperunat uunissa

Kuorelliset lohkoperunat uunissa
Tulosta
maidoton, G, L 35 ann. a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
Kuorelliset lohkoperunat uunissa
Tulosta
maidoton, G, L 35 ann. a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
35 annosta a' 150 gr
Ainesosat
  • 5,000 kg= 1 pss JEPO Raaka kuorellinen uunilohkoperuna 30mm
  • 0,270 kg Rypsiöljyä
  • 0,006 kg Timjamia kuivattuna
  • 0,006 kg Rosmariinia kuivattuna
  • 0,030 kg Suolaa
  • 0,002 kg Mustapippuri, rouhittu
Raaka-ainelaskuri: annosta a' 150 gr
Ohjeet
  1. Sekoita mausteet öljyn joukkoon
  2. Sekoita öljy-mausteseos kulhossa perunoiden sekaan
  3. Laita perunoita n. 5 cm:n kerroksena GN 1/1-vuokaan
  4. Paista 180 astetta kiertoilmassa kuivapaistolla 20-30 min., kunnes perunat ovat saaneet väriä pintaan.
  5. Sekoita kerran paistamisen aikana
Vinkki

Sekoita mausteet öljyn joukkoon