Peruna-hernerouheohukaiset

Näissä kasvisohukaisissa on proteiinia ja makua. Kuva: Laura Riihelä
Peruna-hernerouheohukaiset
Tulosta
    6 annosta
    6 annosta
    Peruna-hernerouheohukaiset
    Tulosta
      6 annosta
      6 annosta
      Ainesosat
      • 4 dl hernerouhetta
      • 2 dl Vettä
      • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • puolikas ruukku timjamia
      • 2 isoa oksaa rosmariinia
      • 1 iso sipuli
      • 3 valkosipulin kynttä
      • 2,5 dl Maitoa
      • 3 kananmunaa
      • 1 dl vehnäjauhoa
      • 1,5 tl Suolaa
      • mustapippuria myllystä
      • öljyä paistamiseen
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Laita hernerouhe likoamaan. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
      2. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
      3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ohukaistaikinaksi.
      4. Paista öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-hernerouheohukaiset-7789

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      Muusi kypsästä perunasta

      Muusi kypsästä perunasta
      Tulosta
      26 ann. a' 150 gr
      26 annosta a' 150 gr.
      26 annosta a' 150 gr.
      Muusi kypsästä perunasta
      Tulosta
      26 ann. a' 150 gr
      26 annosta a' 150 gr.
      26 annosta a' 150 gr.
      Ainesosat
      • 3,000 kg = 1 pss JEPO kypsä muusiperuna
      • 1,000 kg Maitoa
      • 0,100 kg Margariinia tai voita
      • 0,015 kg Suolaa
      Raaka-ainelaskuri: annosta a' 150 gr.
      Ohjeet
      1. Padassa/kattilassa: Laita perunat kylmään veteen
      2. Kun alkaa kiehua, keitä perunoita n. 5 min kiehuvassa vedessä
      3. Kaada vesi pois ja jatka valmistusta samaan tapaan kuin tehtäessä muusia raa'asta perunasta.
      4. Voit kuumentaa perunat myös höyrykeitolla n. 10 min
      Vinkki

      Kypsä muusiperuna on kätevä, kun teet pieniä määriä muusia tai jos pitää samassa padassa tehdä useita eriä peräkkäin (lyhyt keittoaika). Saat tasalaatuista muusia ympäri vuoden.