Peruna-hernerouheohukaiset

Näissä kasvisohukaisissa on proteiinia ja makua. Kuva: Laura Riihelä
Peruna-hernerouheohukaiset
Tulosta
    6 annosta
    6 annosta
    Peruna-hernerouheohukaiset
    Tulosta
      6 annosta
      6 annosta
      Ainesosat
      • 4 dl hernerouhetta
      • 2 dl Vettä
      • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • puolikas ruukku timjamia
      • 2 isoa oksaa rosmariinia
      • 1 iso sipuli
      • 3 valkosipulin kynttä
      • 2,5 dl Maitoa
      • 3 kananmunaa
      • 1 dl vehnäjauhoa
      • 1,5 tl Suolaa
      • mustapippuria myllystä
      • öljyä paistamiseen
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Laita hernerouhe likoamaan. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
      2. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
      3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ohukaistaikinaksi.
      4. Paista öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-hernerouheohukaiset-7789

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      Peruna-suklaakakku

      Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä
      Peruna-suklaakakku
      Tulosta
      26 cm irtopohjavuoka
        12 palaa
        12 palaa
        Peruna-suklaakakku
        Tulosta
        26 cm irtopohjavuoka
          12 palaa
          12 palaa
          Ainesosat
          • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
          • 200 g tummaa suklaata
          • 4 kananmunaa
          • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
          • 1 dl mantelijauhoa
          • 2,25 dl vehnäjauhoa
          • 1 tl jauhettua kanelia
          • 1 tl kardemummaa
          • 200 g Voita
          • 2,75 dl Sokeria
          • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
          • 2,5 rkl konjakkia
          Koristeluun
          • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
          • appelsiinin lohkoja
          • perunalastuja
          Raaka-ainelaskuri: palaa
          Ohjeet
          1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
          2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
          3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
          4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
          5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
          6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
          7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
          Vinkki

          Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-suklaakakku-7800

          Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

          Perunaserpentiini

          Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Kuva Laura Riihelä

          Perunaserpentiini
          Tulosta
            Perunaserpentiini
            Tulosta
              Ainesosat
              • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
              • 1 dl Sokeria
              • 2 dl perunajauhoa
              • 3 tl leivinjauhetta
              • 3 kananmunaa
              • 0,5 tl Suolaa
              • rypsiöljyä uppopaistamiseen
              • kaneli-sokeria koristeluun
              Raaka-ainelaskuri:
              Ohjeet
              1. Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
              2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
              3. Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
              4. Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.
              Vinkki

              Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

              Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.