Perunapihvi

Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä. Kuva Laura Riihelä
Perunapihvi
Tulosta
    6 kpl
    6 kpl
    Perunapihvi
    Tulosta
      6 kpl
      6 kpl
      Ainesosat
      • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • 2 sipulia (a' 100 g)
      • 2 valkosipulin kynttä
      • puoli ruukkua tuoretta timjamia
      • 150 g pekonia
      • 1 tl Suolaa
      • 1 Kananmuna
      • 80 g salaattijuustoa
      • voita paistamiseen
      Raaka-ainelaskuri: kpl
      Ohjeet
      1. Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
      2. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
      3. Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
      4. Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
      5. Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
      6. Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunapihvi-7791

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      Peruna-ohrapaistos, tammikuun resepti

      Peruna-ohrapaistos on monipuolinen perunalisäke, jota voi käyttää erilaisissa tilaisuuksissa. Paistoksesta voi kylmänä leikata tarkoitukseen sopivia erikokoisia ja muotoisia paloja. Perunan lisäksi paistoksessa on käytetty ohraa, joka on vanha kainuulainen raaka-aine.

      Paistosta voi käyttää kouluruokailussa esimerkiksi juhlaruuan perunalisäkkeenä. Paistoksen liemeen kouluruokailussa voi käyttää halutessaan kevyempää ruokakermaa. Paistoksesta voi kylmänä leikata erimuotoisia paloja, esim. ruoka-annoksiin vaikka neliön muotoinen perunapaistospala. Paistos kestää hyvin lämmityksen annospalana uunissa.

      Paistosta voi myös käyttää cocktail palana. Paistoksesta leikataan pyöreällä muotilla cocktail kokoisia annoksia. Paistos on myös hyvä lisäke alkuruokalautasella.

      Makunsa puolesta paistos sopii niin lihan, kalan kuin riistankin lisäkkeeksi. Miksipä sitä ei voisi käyttää ihan salaatin kanssa kiusauksenkin tapaan.

      Perustelut valinnalle tammikuun reseptiksi: Kekseliäs resepti. Hyvä idea yhdistää perunaa ja ohraa. Paistos on monikäyttöinen ja sopii erilaisiin käyttötarkoituksiin lisäkkeeksi. Plussaa olivat hyvät kuvat reseptin yhteydessä. Reseptin tekijä: Teija Partanen, Kajaanin kaupunki, Kajaanin Mamselli liikelaitos

      Peruna-ohrapaistos
      Tulosta
      Raakapaino vuoalla 5,2kg ja paiston jälkeen kypsäpaino 4,88kg
      12 annosta
      12 annosta
      Peruna-ohrapaistos
      Tulosta
      Raakapaino vuoalla 5,2kg ja paiston jälkeen kypsäpaino 4,88kg
      12 annosta
      12 annosta
      Ainesosat
      • 2,000 kg Perunaviipale
      • 0,300 kg rikottu ohrasuurimo (kypsäpaino 1,180kg)
      • 0,400 kg valio koskenlaskijamuru
      • 0,300 kg savupekonikuutio
      • 0,040 kg silputtu persilja
      • 0,010 kg hieno suola
      • 1 l vispikerma/ ruokakerma
      • 0,300 kg Kananmuna
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Kypsennä rikottu ohrasuurimo pakkauksen ohjeen mukaan painekeittokaapissa tai höyrykeitolla.
      2. Sekoita 1/1 GN 65mm vuoassa perunaviipale, kypsä ohrasuurimo, juustomuru, pekoni, persilja ja suola. Tasoita vuoan pinta ennen kermamuna lisäystä.
      3. Riko munat ja sekoita kerman kanssa. Kaada kermamuna muiden raaka-aineiden päälle vuokaan. Kypsennä 140 asteessa, kosteus 90 noin 1h.
      4. Käytä vuoassa pohjalla leivinpaperia jos haluat leikata paistoksen annospaloiksi. Vuoan voi kumota leivinpaperin kanssa kylmänä esim. leikkuulaudan päälle (käännä paistopinta takaisin ylös päin) ja ottaa paistoksesta paloja muotilla tai leikata veitsellä annokseen perunalisäkkeeksi.