Broiler-perunasosepaistos, marraskuun resepti

WP_20160504_14_07_56_ProReseptin lähetti kilpailuumme Piia Jokinen ja Tuija Pesonen Vesilahden kunnan ruokapalveluista. Broiler-perunapaistos on hieman erilainen perunasoselaatikko. Tämä vuokaruoka maistuu kaikenikäisille, joten sopii hyvin lounasruuaksi niin päiväkoteihin, kouluihin kuin lounasravintolaan.  Paistos valmistuu helposti JEPOn kuorituista muusiperunoista ja kypsästä broilerista. Herkullinen kuorrute antaa ruualle kauniin paistopinnan. Vaihtoehtoisesti voit käyttää paistoksen muusin valmistamiseen JEPOn kypsää muusiperunaa, joka vaatii vain lyhyen kuumennuksen. Muusi valmistuu samaan tapaan kuin raa’asta perunasta tehtäessä.

Broiler-perunasosepaistos
Tulosta
    20 annosta a’ 280 gr
    20 annosta a’ 280 gr
    Broiler-perunasosepaistos
    Tulosta
      20 annosta a’ 280 gr
      20 annosta a’ 280 gr
      Ainesosat
      • 2,800 kg JEPO raaka, kuorittu muusiperuna
      • 1,300 kg Vesi
      • 0,340 kg Ruokakerma, laktoositon
      • 0,050 kg Voi, laktoositon
      • 0,010 kg Suolaa
      • 1,000 kg Broilerin paistisuikale, kypsä
      • 0,240 kg Majoneesi, maustettu
      • 0,120 kg Ruokakerma, laktoositon
      • 0,120 kg Juustoraaste
      Raaka-ainelaskuri: annosta a’ 280 gr
      Ohjeet
      1. Paino ennen paistoa 6,031 kg Kypsä paino 5,600 kg
      2. Kypsennä muusiperunat ja valmista perunasose
      3. Laita perunasose 1/1 65 GN vuokaan pohjalle
      4. Päälle kypsä broileri
      5. Sekoita keskenään maustettu majoneesi, ruokakerma ja juustoraaste
      6. Levitä seos vuokaan pinnalle
      7. paista yhdistelmäpaistolla 145 asteessa 40-50 minuuttia.