Frozen peruna

Miten ihanalta maistuukaan perunasta valmistettu pehmis, frozen potato! Kuva: Laura Riihelä
Frozen peruna
Tulosta
    4 annosta
    4 annosta
    Frozen peruna
    Tulosta
      4 annosta
      4 annosta
      Ainesosat
      • 350 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
      • 400 g turkkilaista jugurttia
      • 0,75 dl Sokeria
      Raaka-ainelaskuri: annosta
      Ohjeet
      1. Kuori perunat. Keitä tai höyrytä ne kypsäksi.
      2. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
      3. Lisää sokeri ja jugurtti perunasoseen joukkoon. Soseuta massa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
      4. Siirrä massa laakeaan astiaan ja anna sen jähmettyä pakastimessa noin tunti välillä sekoittaen.
      5. Tarjoile jähmettyneenä pehmiksen tapaan kotimaisten marjojen ja raastetun sitruunankuoren kera.
      Vinkki

      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/frozen-peruna-7788

      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

      Peruna-hernerouheohukaiset

      Näissä kasvisohukaisissa on proteiinia ja makua. Kuva: Laura Riihelä
      Peruna-hernerouheohukaiset
      Tulosta
        6 annosta
        6 annosta
        Peruna-hernerouheohukaiset
        Tulosta
          6 annosta
          6 annosta
          Ainesosat
          • 4 dl hernerouhetta
          • 2 dl Vettä
          • 125 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
          • puolikas ruukku timjamia
          • 2 isoa oksaa rosmariinia
          • 1 iso sipuli
          • 3 valkosipulin kynttä
          • 2,5 dl Maitoa
          • 3 kananmunaa
          • 1 dl vehnäjauhoa
          • 1,5 tl Suolaa
          • mustapippuria myllystä
          • öljyä paistamiseen
          Raaka-ainelaskuri: annosta
          Ohjeet
          1. Laita hernerouhe likoamaan. Kuori perunat ja raasta ne hienoksi raasteeksi.
          2. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.
          3. Sekoita kaikki ainekset yhteen ohukaistaikinaksi.
          4. Paista öljyssä miedolla lämmöllä molemmin puolin.
          Vinkki

          Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-hernerouheohukaiset-7789

          Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

          Perunanäkkäri

          Rapsakassa näkkärissä on perunaa, kauraa ja pellavaa. Kuva: Laura Riihelä
          Perunanäkkäri
          Tulosta
            2 uunipellillistä
            2 uunipellillistä
            Perunanäkkäri
            Tulosta
              2 uunipellillistä
              2 uunipellillistä
              Ainesosat
              • 250 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
              • 2 dl kaurahiutaleita
              • 2 dl ruisjauhoa
              • 2 tl Suolaa
              • 3 rkl vehnäleseitä
              • 3 rkl pellavansiemenrouhetta
              • 2 dl Vettä
              • 2 tl Rypsiöljyä
              Raaka-ainelaskuri: uunipellillistä
              Ohjeet
              1. Kuori perunat. Kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
              2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne perunasoseen joukkoon.
              3. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikina tasaiseksi.
              4. Jaa taikina neljään osaan ja kauli 3 mm paksuiksi levyiksi leivinpaperin päälle. Taikina on pehmeää, joten apuna kannattaa käyttää ruisjauhoja.
              5. Paista 30–40 minuuttia 150 asteessa, kunnes näkkileipä on rapeaa ja väriltään kullanruskeaa.
              6. Tarjoile dippikastikkeiden ja vihannesten kera tai käytä koristeina ruoka-annoksissa.
              Vinkki

              Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunanakkari-7790

              Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

              Perunapihvi

              Tarjoa pekoninen perunapihvi hampurilaisen välissä. Kuva Laura Riihelä
              Perunapihvi
              Tulosta
                6 kpl
                6 kpl
                Perunapihvi
                Tulosta
                  6 kpl
                  6 kpl
                  Ainesosat
                  • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
                  • 2 sipulia (a' 100 g)
                  • 2 valkosipulin kynttä
                  • puoli ruukkua tuoretta timjamia
                  • 150 g pekonia
                  • 1 tl Suolaa
                  • 1 Kananmuna
                  • 80 g salaattijuustoa
                  • voita paistamiseen
                  Raaka-ainelaskuri: kpl
                  Ohjeet
                  1. Kuori perunat ja kypsennä ne keittämällä tai höyryttämällä. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
                  2. Riivi timjamista lehdet ja hienonna ne. Hienonna sipuli, valkosipuli ja pekoni. Kuullota ne kevyesti pienessä määrässä voita.
                  3. Lisää suola ja kananmuna perunapyreen joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi.
                  4. Murenna salaattijuusto ja lisää loput aineet massan joukkoon. Sekoita.
                  5. Pyörittele massa pihveiksi ja paista pannulla voissa kauniin ruskeiksi molemmin puolin.
                  6. Tarjoa hampurilaisen välissä jauhelihapihvin sijaan.
                  Vinkki

                  Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/perunapihvi-7791

                  Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

                  Peruna-suklaakakku

                  Appelsiininen suklaakakku saa mehevyytensä perunasta. Kuva Laura Riihelä
                  Peruna-suklaakakku
                  Tulosta
                  26 cm irtopohjavuoka
                    12 palaa
                    12 palaa
                    Peruna-suklaakakku
                    Tulosta
                    26 cm irtopohjavuoka
                      12 palaa
                      12 palaa
                      Ainesosat
                      • 300 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
                      • 200 g tummaa suklaata
                      • 4 kananmunaa
                      • 0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
                      • 1 dl mantelijauhoa
                      • 2,25 dl vehnäjauhoa
                      • 1 tl jauhettua kanelia
                      • 1 tl kardemummaa
                      • 200 g Voita
                      • 2,75 dl Sokeria
                      • puolikkaan appelsiinin mehu ja raastettu kuori
                      • 2,5 rkl konjakkia
                      Koristeluun
                      • sulatettua suklaata tai valmista suklaakastiketta
                      • appelsiinin lohkoja
                      • perunalastuja
                      Raaka-ainelaskuri: palaa
                      Ohjeet
                      1. Kuori perunat ja keitä tai höyrytä ne kypsäksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja jäähdytä.
                      2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata suklaa. Valmista kahvi. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.
                      3. Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset mukaan yksitellen voimakkaasti vatkaten.
                      4. Lisää joukkoon perunasose, sulatettu suklaa, appelsiinin mehu ja kuoriraaste sekä kahvi ja konjakki. Sekoita joukkoon kuivat aineet.
                      5. Vaahdota valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi ja nostele taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan.
                      6. Laita kakku 200-asteiseen uuniin ja laske lämpötilaa 175 asteeseen. Paista kakkua noin 45 minuuttia. Laske lämpötilaa, jos kakun pinta tummuu liikaa.
                      7. Tarjoile kakku sellaisenaan tai koristele suklaakuorrutuksella, appelsiinin lohkoilla ja perunalastuilla.
                      Vinkki

                      Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-suklaakakku-7800

                      Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

                      Perunaserpentiini

                      Veikeä perunaserpentiini muistuttaa tippaleipää. Kuva Laura Riihelä

                      Perunaserpentiini
                      Tulosta
                        Perunaserpentiini
                        Tulosta
                          Ainesosat
                          • 500 g jauhoista perunaa (kuorittuna)
                          • 1 dl Sokeria
                          • 2 dl perunajauhoa
                          • 3 tl leivinjauhetta
                          • 3 kananmunaa
                          • 0,5 tl Suolaa
                          • rypsiöljyä uppopaistamiseen
                          • kaneli-sokeria koristeluun
                          Raaka-ainelaskuri:
                          Ohjeet
                          1. Kuori ja höyrytä perunat kypsiksi. Soseuta kypsät perunat siivilän läpi painamalla tai sähkövatkaimella ja anna jäähtyä.
                          2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kananmunat perunasoseen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet ja sekoita massa tasaiseksi.
                          3. Laita massa pursotinpussiin. Lämmitä öljy 180 asteeseen. Pursota tasaista nauhaa kuumaan rasvaan spiraalimaisesti pyöritellen. Kypsennä muutamia minuutteja niin, että nauhojen pinta on rapea ja kullanruskea molemmin puolin.
                          4. Anna serpentiinin jäähtyä hetki ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa. Tarjoile heti esimerkiksi jälkiruokana.
                          Vinkki

                          Lähde: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/reseptit/peruna-pahkinasalaatti-7802

                          Ohjeet on tehty Pure peruna -hankkeessa, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.